Δρ. Ιωάννης Καλόμοιρος
Αναπληρωτής
Καθηγητής

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πλήρες βιογραφικό σημείωμα (pdf)                                                                     Επιστροφή

 

Ο Ιωάννης Καλόμοιρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει στις Σέρρες. Η κύρια ειδικότητα του είναι η Ηλεκτρονική Φυσική.

Πήρε το πτυχίο της Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 1984. Τον Μάρτιο του 1988 πήρε το πτυχίο του μεταπτυχιακού τμήματος (Master) Ηλεκτρονικής Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Το Φεβρουάριο του 1985 ανέλαβε καθήκoντα Ειδικού Μεταπτυχιακού Υποτρόφου στον Τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, διδάσκοντας Εργαστήρια Φυσικής. Τη θέση αυτή διατήρησε μέχρι τoν Ιούλιο του 1989.

Τον Ιούνιο του 1989 ανέπτυξε τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο: "Μελέτη μερικών ιδιοτήτων της σειράς των φυλλόμορφων ημιαγωγών mZnS:1In2S3", η οποία εγκρίθηκε με βαθμό "Αριστα". (Επιβλέπων καθηγητής κ. Ι. Σπυριδέλης).

Από το 1993 έως το 2007 εργάστηκε ως καθηγητής Ηλεκτρονικών (Ειδικότητα Υπολογιστικών Συστημάτων) στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1ο ΤΕE Σερρών). Παράλληλα, από το 1995 έως το 2007 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Σερρών.

Από το Σεπτέμβριο του 1993 μέχρι το 1998 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (post-doc), στο εργαστήριο Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών μετρήσεων του Τομέα Φυσικής Στερεάς Κατάστασης του ΑΠΘ, καθώς και στα εργαστήρια BESSY του Βερολίνου (Lentzeallee 100, 14195 Berlin). (Επιβλέπουσα καθηγήτρια κα Ελένη Παλούρα).

Από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 εκπόνησε δεύτερη διδακτορική διατριβή στον Τομέα Ηλεκτρονικών και Εφαρμογών Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ. Το θέμα της διατριβής του είναι «Προηγμένες τεχνικές εντοπισμού αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων, για εφαρμογές πραγματικού χρόνου» (Επιβλέπων ο αν. καθηγητής ΔΠΘ κ. Ιωάννης Λυγούρας).

Είναι συγγραφέας  πολλών ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές και εργασιών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Είναι συνσυγγραφέας σε δύο βιβλία (εκδόσεις Τζιόλας) και έχει συγγράψει διδακτικές σημειώσεις. Εκπόνησε πολλά προγράμματα ως Επιστημονικός Υπεύθυνος ή ως μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τον Μάϊο του 2007 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Eπίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (τότε Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών) του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες. Τον Ιούνιο του 2015 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή καθηγητή. Τη θέση αυτή διατηρεί μέχρι σήμερα.